NAJJEDNOSTAVNIJI RECEPT ZA OVSENU KAŠU: Tajna intenzivnog ukusa je u pripremi pahuljica - pre kuvanja ih propržite

Doručak spreman za 5 minuta.

Printscreen/Instagram/Slatka domaćica

Ovsena kaša za doručak je izbor mnogih koji su se opredelili za zdravu ishranu. Kombinacija ima bezbroj, a na vama je da pronađete onu koju najviše volite i koja vam je najukusnija. Ukoliko nemate ideju, stiže jedna u nastavku.

Sastojci:

Za 1 porciju:

  • 4 velike kašike ovsenih pahuljica 
  • 150ml vode ili mleka po izboru 

Dodaci:

  • Zaleđeno crveno voće 
  • Crna čokolada 
  • Kikiriki puter 
  • Sveže voće
  • Med ili neki drugi zaslađivač po izboru

Priprema:

Ovsene staviti u šerpu i pržiti ih 1-2 minuta bez ičega na srednjoj temperaturi. Dodati im vodu ili mleko, povremeno mešati, smanjiti temperaturu po potrebi i kuvati dok se smesa ne zgusne. Umešati cimet, vanilin šećer i zaslađivač po izboru i kaša je gotova.
Kašu staviti u tanjir ili činiju, staviti dodatke po želji.

This browser does not support the video element.

Najjednostavniji recept za ovsenu kašu  Instagram/slatkadomacica

Izvor: Slatka domaćica