Nutela torta s lešnicima lako se pravi, a povrh svega je preukusna i kremasta. Za njenu pripremu nećete upaliti šporet, a uspeće vam čak i ako ste potpuni početnik u kuhinji. Sa druge strane, iskusne domaćiće je obožavaju jer se pravi očas posla, a nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Prava poslastica za sve ljubitelje čokolade i lešnika.
Sastojci:
Za koru:
- 250 g mlevenog keksa
- 50 g mlevenih lešnika
- 125 g omekšalog putera
- malo mleka
Za krem:
- 500 g neutralnog sira
- 400 g nutele
- 2 kašike gustina
I još:
- 50 g seckanih lešnika
Priprema:
Za koru stavite sve sastojke u blender i izmiksajte dok se ne sjedine. Smesa treba da bude takva da lako može da se utisne u kalup, a ako bude previše suva slobodno dodajte još mleka po potrebi. Utisnite je u kalup prečnika 22 cm i lepo poravnajte, pa odložite u frižider dok pripremate fil. U činiji pomešajte sir i nutelu, pa mutite mikserom dok ne dobijete ujednačenu smesu. Na kraju dodajte gustin, pa dobijeni fil rasporedite preko kore. Pospite odozgo seckanim lešnicima i stavite u frižider na najmanje 3 sata da se stegne, a najbolje bi bilo preko noći. Pre služenja skinite kalup i secite na parčiće željene veličine.
Izvor: Slatka domaćica
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE