DOMAĆINSKI ROLAT SA DŽEMOM - KLASIKA KOJA NIKADA NE DOSADI: Brzo i lako se pravi, a još se brže pojede (VIDEO)

Od rolata sa džemom će vam mirisati cela kuća.

Cooking

Starinski rolat sa džemom kakav su pravile naše bake uopšte nije komplikovan. Isprobajte recept koji će vas oduševiti na prvi zalogaj, a testo se samo umuti i ispeče. Kasnije se premaže domaćim džemom po izboru i urola i to je sva nauka. Mekano i ukusno slatko pecivo vratiće vas u detinjstvo, a svi će tražiti repete. 

Sastojci:

  • 4 jajeta 
  • 4 kašike šećera
  • 10 g vanilin šećera
  • 4 kašike brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašika ulja
  • 2 kašike jogurta
  • prstohvat soli
  • dzem 

Priprema:

Belanca umutite sa prstohvatom soli u šne. Dodajte šećer, vanilin šećer i mutite i dalje dok masa ne postane sasvim čvrsta. Postepeno dodajte žumanca, ali ne prekidajte mućenje. Sipajte ulje i jogurt, pa dodajte prosejano brašno sa praško za pecivo. Lagano promešajte. Pleh dimenzija 35x30 obložite pek papirom i sipajte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 15-20 minuta. Prebicite testo na mokru krpu, skinite pek papir i urolajte. Kada se ohladi, razvucite ga i premažite džemom, pa ponovo urolajte. Možete da dekorišete šećerom u prahu ili istopljenom čokoladom. 

Izvor: Cooking

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE