Nema ko ne voli mekane i slasne kiflice, bilo da su slane ili slatke. Iako ponekad njihova priprema oduzme previše vremena, ovaj recept je drugačiji, a sve je gotovo za najviše sat vremena. Brze kiflice punjene makom, prave se bez kvasca, što znači da nema čekanja da testo naraste odmah ih pečete.
Toliko su mekane i vazdušaste da nećete prestajati da ih jedete.
Sastojci:
Za testo:
- 400 g brašna
- 150 g hladnog putera
- 1 jaje
- 70 g šećera
- 100 ml mleka
- 1 kašičica praška za pecivo
Za nadev:
- 200 g maka
- 120 g šećera
- 100 ml mleka
Priprema:
Prvo pripremite nadev, tako što ćete u šerpici sipati mleko i šećer i staviti da provri. Nakon toga skinite sa šporeta potopite mak, dobro promešajte i ostavite da se ohladi. U veću posudu sipajte brašno, prašak za pecivo i šećer. Puter narendajte na krupnije rende ili ga isecite na listiće, dodajte u brašno, zajedno sa jajetom i mlekom, pa zamesite glatko testo. Podelite ga na 3 jednaka dela, pa razvucite na krug debljine oko pola centimetra. Svaki isecite na 8 jednakih trouglova, pa u širi deo nanesite fil i zamotajte kiflice. Ređajte ih na pleh obložen pek papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta. Po želji ih pre služenja pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem