Osvežavajući i lagani kolači su idealni za leto, a upravo takav je i ovaj sa krem sirom, keksom i jagodama. Najbolje od svega je što se ne peče, a fil se ne kuva, samo umutite mikserom. Takođe, želatin možete da koristite, a i ne morate. Jedino mana ovog kolača je što mora da se čeka da se ohladi 2 sata, ali zato dobijate ledenu poslasticu kojoj niko neće moći da odoli. 

Sastojci:

  • 280 g mlevenog keksa
  • 125 g putera
  • 300 g jagoda
  • 300 g krem sira
  • 100 g šećera
  • 200 ml slatke pavlake 
  • 100 ml vode
  • 10 g želatina u prahu
  • kokos

Priprema:

Keks pomešajte sa istopljenim puterom i dobro sjedinite. Polovinu keksa dobro utisnite u kalup. Krem sir umutite, pa mu dodajte slatku pavlaku koju ste umutitli sa šećerom i sjedinite mikserom. Zatim dodajte jagode koje ste sitno iseckali i dobro promešajte. Pomešajte vodu i želatin i kuvajte dok ne proključa. Sipajte u fil i promešajte, pa fil sipajte preko keksa. Stavite u frižider na 15 minuta. Izvadite i pospite preostalim keksom i kokosom. Stavite u frižider na 2 sata. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE