JAJA SA POVRĆEM NA KINESKI NAČIN: Odličan prilog uz piletinu sa kikirikijem, a priprema nikad lakša (VIDEO)

Recept iz kineske kuhinje koji može biti prilog ili samostalno jelo.

Printscreen/Youtube/家常菜日记

Kineska kuhinja jedna je od popularnijih kuhinja u svetu. Kineske restorane možete naći u gotovo svim zemljama sveta, a mnogi uspeh kineske hrane pripisuju savršenom balansu namirnica u svakom jelu. Neki od najpoznatih sastojaka su soja sos, piletina, nudle, kupus, pirinač..Umesto nudli sa jajima pripremite povrće sa jajima i jedite kao prilog uz piletinu sa kikirikijem ili samostalno jelo.

  • Sastojci:
  • pola glavice kupusa
  • kašičica soli
  • 1 veća šargarepa
  • 5 jaja
  • 3 manja struka praziluka
  • ulje za prženje
  • Za sos:
  • 2 kašike soja sosa
  • malo soli
  • 1 kašičica meda

Priprema:

Kupus isecite na rezanca, stavite u činiju, posolite i prelijte vodom. Šargarepu i luk iseckajte. Na zagrejanom ulju ispržite jaja, tako da dobijete komadiće. Zatim dodajte oceđen kupus, šargarepu i luk. Dinstajte dok ne omekša pa prelijte sosom. Servirajte kao samostalno jelo ili uz piletinu. 

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE