Kao glavne karakteristike turske kuhinje uglavnom se ističu čorbe, mnogo povrća i začina. Ovu ukusnu čorbu od krompira i jogurta možete da napravite za manje od pola sata, a ukoliko ste ljubitelj jela na kašiku sigurno će vam postati omiljena.
Pravi se od jeftinih sastojaka koje sigurno već imate kod kuće, a zasitna je i može da zameni kompletan obrok.
Sastojci:
- 4 veća krompira
- 1 glavica luka
- 3 čena belog luka
- 1 l bujona
- 100 ml jogurta
- 1 kašika brašna
- 1 žumance
- začinska paprika
- so, biber
Priprema:
Crni i beli luk sitno naseckajte, pa ih propržite na malo ulja da se zastakle. Krompir isecite na kockice, pa ga dodajte u šerpu i dinstajte dok se malo ne zapeče. Nalijte sve bujonom, dodajte žačine po ukusu i kuvajte dok krompir ne omekša. U šolji pomešajte jogurt, mlevenu papriku, brašno i žumance, pa lagano ulivajte u čorbu uz konstantno mešanje. Smanjite vatru i kuvajte još par minuta dok se ne zgusne. Po želji dodajte malo naseckanog peršuna i služite dok je još vruća.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE