Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posna baklava sa čokoladom

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Napravite jednistvenu baklavu kakvu do sada niste probali

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Skuvati preliv šećerom,  vanilin šećerom, vodom i sokom od limuna. Nakon 3-4 minuta ključanja skloniti sa vatre i ostaviti da se potpuno ohladi.


Sastojci:

1 pakovanje kora za baklave

200 g oraha

100 g griza

100 g čokolade

250 g posnog margarina

Za preliv:

500 g kristal šećera

4 dl vode

3 vanilin šećera

1/2 limuna - sok

2. U činiji sjediniti mlevene orahe, griz, i izrenadnu čokoladu, sve to zajedno izmešati.

3. Ređati po 3 kore, jedna na drugu, pa ih presaviti na pola, a na krajeve staviti tri kašike fila, zatim motati sa boka od fila i ređati u pleh.

4. Poređati ih i iseći na jednake delove, zatim se preliti otopljenim margarinom i peći 20 minuta na 200 stepeni (gotove su kad požute). 

5. Preliti hladnim prelivom vrelu baklavu (plivaju u tom filu, ali posle upiju).

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: recepti.com

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti