1. Skuvati preliv šećerom, vanilin šećerom, vodom i sokom od limuna. Nakon 3-4 minuta ključanja skloniti sa vatre i ostaviti da se potpuno ohladi.
2. U činiji sjediniti mlevene orahe, griz, i izrenadnu čokoladu, sve to zajedno izmešati.
3. Ređati po 3 kore, jedna na drugu, pa ih presaviti na pola, a na krajeve staviti tri kašike fila, zatim motati sa boka od fila i ređati u pleh.
4. Poređati ih i iseći na jednake delove, zatim se preliti otopljenim margarinom i peći 20 minuta na 200 stepeni (gotove su kad požute).
5. Preliti hladnim prelivom vrelu baklavu (plivaju u tom filu, ali posle upiju).
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: recepti.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus