Kako je u toku Uskršnji post, naša čitateljka Sanja Mijatović je poslala 2 recepta za ukusne posne pite. Jedna je sa speltinim korama i orasima, a druga sa makom. Priprema je baš jednostavna, a ukus predivan. Ako želite da napravite slatke pite koje niko neće odbiti, a koje će vas zasladiti tokom posta onda obavezno isprobajte i ove recepte.
- Sastojci:
- 1 pakovanje speltinih kora
- 300 g mlevenog maka
- 300 g mevenih oraha
- kokosovo ulje
- 150 g eritrola
- 1 l bademovog mleka
- 5 kašika meda
- voda
Priprema:
U jednu posudu stavite mak i 100 g eritrola, a u drugu mlevene orahe i 50 g eritrola. U šerpu sipajte mleko (500 ml) i kada krene da ključa dodajte mak i kuvajte dok se smesa malo ne zgusne. Isto tako uradite sa orasima. Podelite kore na 2 jednaka dela. Prvu koru premažite otopljenim kokosovim uljem, pa preko stavite drugu koru i premažite filom od oraha. Ponavljajte dok ne utrošite sve. Isto uradite i sa drugom polovinom kora i filom od maka. Premažite pite kokosovim ulje i pecite na 180°C. Kad je skoro pečena, na ringlu stavite šerpu sa medom i vodom (sipajte da prelije med) i ostavite da proključa i posle toga još 5 minuta. Vruće pite prelijte vrelim medom.
Recept poslala Sanja Mijatović
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem