NEĆETE NI PRIMETITI DA NEMA MESA: Gulaš od bukovača koje se tope u ustima - brza i laka priprema 

Gulaš od bukovača je idealan za vegeterijance ili ljude koji poste.

Shutterstock

Ako ste ljubitelj pečuraka, a zasitili ste se šampinjona onda je ovaj izvrstan gulaš pravi izbor za vas. Bukovače su odlična zamena za meso, a nećete ni primetiti da ga nema. Ovako spremljen gulaš možete služiti kao glavno jelo ili uz prilog od pire krompira ili pirinča. Takođe je idealan za vegeterijance ili ljude koje poste. 

Sastojci:

  • 400 g bukovača
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 praziluk
  • 2 čena belog luka
  • 250 ml soka od paradajza
  • so, biber
  • peršun

Priprema:

Crni luk i praziluk sitno naseckajte pa propržite na ulju dok se ne zastakle. Nakon toga dodajte bukovače iseckane na kocke izmešajte i dinstajte na umerenoj vatri uz povremeno mešanje. Kada bukovače puste vodu začinite po ukusu, pa kada krene da krčka ulijte sok od paradajza. Ostavite da se krčka 15-20 minuta, a po potrebi dolijte malo vode. Pred kraj dodajte sitno naseckani beli luk i peršun.

Izvor: Stvar ukusa