POSNI ČUPAVCI KOJI SE NE PEKU: Potpuni hit na slavskoj trpezi - brži i lakši za spremanje

Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji.

Printscreen/YT/FARKLI YEMEK TARIFLERI

Čupavci su kolači koji se prave od biskvita, pa se uvaljaju u čokoladu i kokos. Često možete da ih vidite na slavskoj trpezi, a mi vam predlažemo da ako slavite Svetu Petku za desert poslužite posnečupavce koji se ne peku. Oni se prave mnogo brže i lakše od originalnog recepta, a toliko su kremasti da se tope u ustima. 

Ako volite da jedete ovaj kolač, pročitajte recept i za čizkejk čupavce

Sastojci: 

  • 1 l ovsenog mleka (može i od kokosa) 
  • 40 g margarina 
  • 120 g šećera
  • 2 pune kašike kakaoa
  • 160 g griza
  • 1 kesica vanilin šećer
  • 100 g posne čokolade 
  • kokos

Recept za posne čupavce koji se ne peku: 

U mleko dodajte šećer, kakao, griz i vanilin šećer. Dobro sjedinite, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta i dodajte margarin, kao i čokoladu, pa mešajte dok se smesa za posne čupavce ne sjedini. U posudu u koju ćete sipati smesu za čupavce sipajte vodu, pa je promuljajte kako bi obložila celu posudu. Prospite i sipajte smesu za čupavce. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se stegne u frižideru ili zamrzivaču. Zatim isecite kocke i uvaljajte u kokos.

Pročitajte i ovo: Lažni čupavci koji se ne peku

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Kolač sa nutelom  Instagram/Fitwaffle Kitchen

Izvor: StvarUkusa