Domaće posne kiflice

Domaće posne kiflice se lako prave i filuju se džemom ili marmeladom.

prt scr / yt / ПРОСТОРЕЦЕПТ

Sastojci:

  • 340 g brašna
  • 130 ml gazirane mineralne vode
  • 125 ml ulja
  • 1 kašičica vanilinog šećera
  • bilo kakav džem ili marmelada po želji

Recept za domaće posne kiflice:

Kako biste napravili posne kiflice, prvo u činiji pomešajte vodu, puter i vanilin šećer. Dodajte brašno i zamesite testo. Dobićete veliku loptu. Podeliti testo na tri dela. Svaki deo razvaljajte u krug prečnika oko 30 cm.

Isecite krug ga na 12 trouglova. Stavite fil na širu stranu svakog trougla, pa zarolajte u kiflicu, tako da uži deo ostane spolja. Pecite kiflice u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko 20 minuta dok ne porumene. Vruće pospite šećerom u prahu. Uživajte! Možda će vas zanimati i recept za slatke kiflice sa ratlukom.

Pročitajte kako se prave domaće kiflice sa džemom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Kiflice sa džemom  Instagram/cooking_with_larisa

StvarUkusa