Sastojci:
- 340 g brašna
- 130 ml gazirane mineralne vode
- 125 ml ulja
- 1 kašičica vanilinog šećera
- bilo kakav džem ili marmelada po želji
Recept za domaće posne kiflice:
Kako biste napravili posne kiflice, prvo u činiji pomešajte vodu, puter i vanilin šećer. Dodajte brašno i zamesite testo. Dobićete veliku loptu. Podeliti testo na tri dela. Svaki deo razvaljajte u krug prečnika oko 30 cm.
Isecite krug ga na 12 trouglova. Stavite fil na širu stranu svakog trougla, pa zarolajte u kiflicu, tako da uži deo ostane spolja. Pecite kiflice u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko 20 minuta dok ne porumene. Vruće pospite šećerom u prahu. Uživajte! Možda će vas zanimati i recept za slatke kiflice sa ratlukom.
Pročitajte kako se prave domaće kiflice sa džemom
BONUS VIDEO
StvarUkusa