Sastojci:
- 240 ml vode
- 450 g smeđeg pirinča
- 120 sojinih ljuspica
- 1 luk, seckani
- 2 čena belog luka, vrlo sitno naseckana
- 6 paprika babura
- 230 ml paradajz sosa
- so i biber po ukusu
- 1 kašičica mešavine suvih začina
- 60 g ovsenih, raženih i ječmenih pahuljica
Recept za posne punjene paprike:
Za posne punjene paprike zagrejte rernu na 175 stepeni C. Prokuvajte pirinač, pa kada proključa smanjite temperaturu i kuvajte oko 45 do 50 minuta. Ispržite luk i beli luk u tiganju i stavite na stanu. Umešajte pirinač, sojine ljuspice, mešavinu pahuljica i začine. Dodajte potom i paradajz sos i biber i sve dobro izmešajte.
Paprike puniti pripremljenim filom, svaku zatvoriti kolutićem paradajza, staviti u vatrostalnu posudu ili pleh za pečenje i preliti uljem. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok paprike ne omekšaju, oko 1 sat. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i salatu od šampinjona sa dresingom od maslinovog ulja i belog luka.
Pročitajte kako da npravite i pastrmku iz rerne sa začinskim biljem
BONUS VIDEO
StvarUkusa