Posna torta sa orasima i džemom od kajsija

Posna torta sa orasima i džemom od kajsija vrlo je sočna i raskošna.

Shutterstock

Sastojci: 

Za kore:

  • 300 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 400 g brašna
  • 600 g mlevenih oraha
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 narendane kore pomorandže
  • 400 ml kisele vode

Za fil:

  • 1l đusa
  • 3 pudinga od vanile
  • sok od 2 ceđene pomorandže
  • 6 kašika šećera
  • 300 g seckanih oraha
  • 300 g margarina
  • 1/3 tegle džema od kajsija

Za dekoraciju:

  • oko 200 g seckanih oraha

Recept za posnu tortu sa orasima i džemom od kajsija:

Za ovu posnu tortu pomešajte ulje, šećer, brašno, mlevene orahe, prašak za pecivo, rendanu koricu 2 pomorandže i kiselu vodu. Ostavite da smesa odstoji najmanje pola sata i pecite zasebno tri kore u okruglom plehu.

Za fil u litar đusa i sok od dve pomorandže ubacite 3 pudinga od vanile i 6 kašika šećera i skuvajte. Kada se smesa ohladi, u nju dodajte 1 umućeni margarin, promešajte pa dodajte seckane orahe. Svaku koru premažite džemom od kajsija, pa rasporedite fil preko toga. Tortu prekrijte seckanim orasima bočno i odozgo. Možda ćete želeti da napravite i posnu tortu sa keksom, jagodama i pudingom.

Pročitajte kako se pravi posna kapri torta koju svi obožavaju

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Najbrža čokoladna torta  instagram/cookistwow

StvarUkusa