Sastojci:
- 410 g neutralne pavlake
- 2 kesice od 9 g želatina
- 110 g posnog margarina
- 260 g šećera u prahu
- ekstrakt ruma
- 210 g kokosa
- 310 g čokolade za kuvanje
- 5 kašika ulja
Recept za posne rum štanglice:
Za rum štanglice pavlaku i margarin stavite da se kuvaju i dodajte šećer u prahu. Kada počne da kuva sinite sa vatre i dodajte prethodno potopljen želatin i rum pa dobro izmešajte. Na kraju dodajte kokos i umešajte ga u masu.
Jednu četvrtastu tepsiju obložite najlonskom folijom i istresite smesu, pa ostavite da se hladi preko noći. Kada se stegne prevrnite smesu na dasku za sečenje koju ćete prekriti papirom za pečenje i secite na željene oblike i veličine i prelijte čokoladom. Možda ćete želeti da napravite i štanglice od čokolade i kikirikija.
Pročitajte kako se prave domaće snikers štanglice
BONUS VIDEO
StvarUkusa