Kako da napravite posnu pitu sa prazilukom i šargarepom

Posna pita sa prazilukom i šargarepom je hrskava, bogata filom i odlična za doručak ili večeru.

Shutterstock

Sastojci:

  • 550 g praziluka
  • 2 šargarepe
  • 200 g pirinča
  • so i biber po ukusu
  • 150 ml kisele vode
  • 150 ml ulja
  • 550 g kora za pitu

Recept za posnu pitu sa prazilukom i šargarepom:

Za posnu pitu u šerpu stavite opran pirinač sa malo soli, prelijte vodom i kuvajte, dok se pirinač ne skuva. Procedite i ostavite pirinač na stranu. U veći i dublji tiganj sipajte nekoliko kašika ulja.

Praziluk očistite i operite pa ga isecite na pola, a zatim isecite što sitnije i stavite u tiganj. Pržite na laganoj vatri, pa dodajte narendanu šargarepu i nju propržite zajedno sa prazilukom. Dodajte soli i bibera po ukusu i sve dobro promešajte.

Dodajte skuvani pirinač i pomešajte sa prazilukom. Stavite jednu koru, poprskajte kiselom vodom i uljem pa rasporedite fil svuda po kori. Zatim stavite drugu koru preko, poprskajte je mešavinom kisele vode i ulja i rasporedite fil. Ponovite i sa trećom korom postupak.

Kore uvijte u rolat i stavite ih u pleh obložen papirom za pečenje. Ostavite malo razmaka između rolata, da se dobro ispeku. Kore premažite mešaivnom ulja i kisele vode. Pospite po želji susamom. Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 185 C, oko pola sata ili dok ne porumeni. Možda ćete želeti da napravite i posnu carsku pitu krcatu povrćem.

Pročitajte i kako se pravi posna pita sa raznovrsnim povrćem

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za pastirsku pitu  Instagram/healthyfitnessmeals

StvarUkusa