Posni paprikaš od crvenog sočiva

Posni paprikaš od crvenog sočiva je jelo na kašiku koje će prijati svima.
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 velike šargarepe, iseckane na male kocke
  • 1 srednji crni luk, isečen na kockice
  • 2 stabljike celera, isečene na kockice
  • 3 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
  • 1 kašika balzamiko sirćeta
  • 2 kašike dimljene paprike
  • ¼ kašičice mlevenog kima
  • ¼ kašičice bibera
  • 300 g crvenog sočiva, ispranog
  • 950 ml povrtnog bujona
  • morska so i mleveni crni biber, po ukusu
  • 2 kašike svežeg limunovog soka
  • seckano sveže bilje za serviranje

Recept za posni paprikaš od crvenog sočiva:

Kako biste napravili ovo posno jelo, u velikom loncu zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte šargarepu, luk i celer. Promešajte i pržite dok luk ne postane providan, oko 5-6 minuta. Dodajte beli luk u šerpu i mešajte dok ne zamiriše, oko 30 sekundi.

Zatim dodajte balzamiko sirće, dimljenu papriku, kim, biber sočivo. Dobro mešajte. Dodajte povrtni bujon, posolite i pobiberite. Promešajte i pustite da proključa. Pokrijte šerpu do pola poklopcem i ostavite da se krčka oko 10 minuta. Umešajte sok od limuna. Paprikaš servirajte vruć, sa seckanim svežim začinskim biljem i dodatnim limunom. Možda ćete želeti da napravite i posnu salatu sa makaronama.

Pročitajte kako se prave posne lazanje sa pečurkama

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Kako da napravite kremast sutlijaš bez kravljeg mleka Izvor: TikTok/thecollegechefs

StvarUkusa