Sastojci:
- 150 g rendane šargarepe
- 350-300 g medžul urmi bez koštica
- 300 g oraha
- 3 kašičice cimeta
- 1/4 kašičice muškatnog oraščića
- 1/2 kašičice mlevenog đumbira
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 prstohvat soli
- 3 kašike mleka bez mleka
- 90 g ovsa, izmlevenog u brašno, u blenderu
Za glazuru:
- 160 g indijskih oraščića, namočenih preko noći ili u provreli vodi 20 minuta
- 200 g kokosovog mleka
- 3 kašike meda
- sok od pola limuna
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- par kapi kokosovog mleka za poprskati
Pogledajte kako se pravi:
Recept za posni kolač sa šargarepom i orasima:
Kako biste napravili ovaj posni kolač, prvo obložite pleh papirom za pečenje. U blender ubacite urme i blendirajte dok se ne pretvore u masu. Izvadite ih, pa dodajte orahe, so, začine i mešajte dok se ne samelju na sitne komade.
Zatim ponovo vratite urme sa blendiranim orasima i dodajte i narendanu šargarepu, ekstrakt vanile i kokosovo mleko i ponovo blendirajte dok se sve dobro ne sjedini. Dodajte još malo mleka ako je previše suvo za mešanje. Smesu koju ste dobili utisnite u pripremljeni kalup za pečenje.
Napravite glazuru dodavanjem sastojaka u blender. Blendirajte dok ne postane glatko. Rasporedite po podlozi i stavite u zamrzivač da se stegne, oko 3 sata. Možda ćete želeti da napravite i posne kolače sa lešnikom i kikirikijem.
Pročitajte kako da napravite sitne posne kolače sa čokoladom
BONUS VIDEO
StvarUkusa