Sastojci:
- 1 srednji crni luk, isečen na kockice
- 2 srednje šargarepe, sitno iseckane
- 2 rebra celera, tanko isečena
- 1 mala tikvica, isečena na kolutove i na četvrtine
- 6 čenova belog luka, veoma sitno naseckanog
- 2 lovorova lista
- 2 kašike pivskog kvasca po želji
- 1 kašika mešavine suvih začina
- ½ kašike sušenog origana
- ¼ kašičice soli
- ¼ kašičice bibera
- ⅛ kašičice tucane paprike, opciono
- 960 ml povrtnog bujona
- 480 g vode
- 910 g paradajza isečenog na kockice
- 2 kašike paradajz paste
- 530 g konzerviranog pasulja, oceđenog i ispranog
- 225 g posne testenine za čorbu
- 475 g zelja, seckanog
- šaka svežeg peršuna
- veganski parmezan, narendan
Recept za posnu minestrone čorbu:
Za ovu čorbu u veliki lonac na srednjoj vatri ubacite luk, celer, šargarepu i tikvice. Propržite ih na vodi 3-5 minuta ili dok povrće ne omekša. Dodajte beli luk, promešajte i pržite još 30 sekundi.
Dodajte lovorov list, pivski kvasac, začine, origano, so, biber i tucanu papriku. Promešajte i ostavite da kuva 30 sekundi. U lonac dodajte povrtni bujon, vodu, paradajz i paradajz pastu. Ostavite da provri. Dodajte pasulj i testeninu. Ostavite da se krčka 12-15 minuta ili dok se testenina ne skuva.
Dodajte zelje i ostavite da se kuva dok ne omekša, oko 4-5 minuta. Probajte i dodajte još začina po želji. Skinite sa vatre i servirajte posuto svežim peršunom i veganskim parmezanom. Možda ćete želeti da napravite i bogatu povrtnu čorbu za post na vodi.
Pročitajte kako da napravite i najbolji sataraš za post na vodi
BONUS VIDEO
StvarUkusa