TORTILJE U OBLIKU JELKE - OVO PRAZNIČNO JELO ODUŠEVLJAVA: Punjene su filom od piletine i povrća, a spremaju se bez muke

Od tortilje oblikujte kupu i nafiljte piletinom, pa onda zapecite i spojite 2 kupe kako biste dobili jelku.

Printscreen/YT/Twisted

U mesecu decembru i januaru je prava zimska idila, jer počinje da pada sneg, dolaze nam praznici kao što su Nova godina i Božić, a imamo i slave kao što je Sveti Nikola. Vreme je dekoraciju doma, ali i jelke. Takođe, ne smemo da zaboravimo da dekorišemo i hranu. Pored svečane trpeze za najluđu noć, kao i za Božić, svaki dan možete da pripremate zanimljive sitne zalogaje sa prazničnim motivima.

Ako vam dođu prijatelji u goste poslužite im predjelo u obliku Sneška, a možete i kolače u obliku jelke i Sneška.  

Sastojci:

  • 1 crni luk 
  • 1 šolja isečenih paprika 
  • 2 čena belog luka 
  • 3 šolje seckane piletine 
  • malo fajita začina 
  • 1/2 šolje paradajz soka 
  • pesto sos

Priprema:

Propržite isečen crni luk, različite vrste paprika i sitno iseckan beli luk. Sipajte seckanu piletinu i fajita začin. Prelijte paradajz sosom i krkčkajte. Tortilju presecite na pola, pa jedan kraj premažite smesom od brašna i vode i napravite kupu, pa zalepite tu gde je premazano (pogledati sliku). Sipajte smesu unutra, ivice premažite smesom sa brašnom, pa zatvorite. Stavite na obložen pleh i premažite uljem. Pecite na 180°C oko 25 minuta. Uzmite 2 tortilje i spojite ih kao jelku čačkalicom, a zatim ih premažite pesto sosom.