Sastojci:
- 1 kg svinjskih rebaraca
Za marinadu:
- 100 g pirea od jabuka
- 100 g kečapa
- 1 kašičica braon šećera
- pola limuna
- 3 kašike soja sosa
- pola kašičice slatke mlevene paprike
- pola kašičice belog luka u prahu
- biber
Kako se prave svinjska rebarca:
Ljubitelji mesa neće odoleti ovako pripremljenim svinjskim rebrima.
Rebarca stavite u posudu i posolite. U drugoj posudi pomešajte kečap, pire od jabuka, šećer, limunov sok, soja sos, slatku papriku, beli luk u prahu i biber. Dobro promešajte i sipajte preko mesa. Rukama pomešajte marinadu i meso, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da upije sat vremena. Stavite meso u pleh i pecite na 220°C oko 50 minuta sa alu folijom, pa skinite foliju i pecite još 15 minuta.
Bonus video