Slane torte su uvek dobra ideja za posluženje, a ova sa pečenim paprikama je posebno ukusna. Pečene paprike i ajvar su zaštitni znak ziminice, a sada pomešajte sa povrćem i majonezom i dobićete najsavršeniji fil kojim ćete premazivati tost hleb. Kako ništa ne morate da kuvate, ali ni da pečete, spremićete salatu za 10-ak minuta, a posle je samo ohladite u frižideru. Ako želite možete da dodate kuvana jaja.
Sastojci:
- 9 parčića tost hleba
- 100 g kiselih krastavaca
- 100 g pečenih paprika
- 100 g mariniranih pečuraka
- 100 g graška iz konzerve
- 2 paradajza
- zelena salata
Priprema:
Isecite zelenu salatu, šunku, paradajz, jaja, paprike, kiseli krastavac, pa sve to pomešajte sa graškom i kukuruzom. Dodajte i 5-6 kašika majoneza. Kalup za torte obložite providnom folijom i stavite na dno 3 kriške tost hleba. Sipajte fil preko, pa opet 3 kriške hleba, pa fil. Na kraju stavite još 3 kriške hleba, dobro pritisnite, pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 6 sati. Gotovo predjelo izvadite na tanjir i premažite tanak sloj majoneza odozgo i sa strane. Ukrasite rendanim kuvanim jajetom. Stavite nekoliko komada mariniranih pečenih paprika, mariniranih pečuraka i peršuna.