Brzinska salata koju možete da služite kao mini verziju, pa da svako dobije svoju. Ili da od većih količina napravite bogatiju salatu i da se gosti sami služe. Kremaste teksture, odličnog ukusa i dekorativnog izgleda ulepšaće svaku trpezu. Pravljenje vam neće oduzeti više od 10 minuta, jedino sto treba patlidžan da se ispeče, ali i to je brzo.
Sastojci:
- 1 pečeni patlidžan
- 2 kašike jogurta
- 1 kašika majoneza
- 3 čena belog luka
- mirođija
- sok od limuna
Priprema:
Pečeni patlidžan isecite veoma sitno. U činiji pomešajte jogurt sa majonezom. Dodajte beli luk, limunov sok, so i mirođiju po ukusu. Dobro promešajte. Dobijenu smešu dodajte u patlidžan. Sve lepo sjedinite. Smesu sipajte u kalup, pospite orasima i stavite u frižider na 2 sata.