Slana torta sa filom od piletine savršena za slavu

Slana torta sa filom od piletine je potpuno drugačija od onih na koje smo navikli, vrlo je bogatog ukusa i dekorativna.

prt scr / yt / Sadia Uzair's Kitchen

Sastojci:

Za hleb:

  • 1 kašičica instant suvog kvasca
  • 2 kašike šećera
  • 475 g brašna
  • 2 kašike mleka u prahu
  • 4 kašike ulja
  • 1/2 kašičice origana

Za fil:

  • 1 kašika ulja
  • 200 g piletine bez kostiju
  • 1/2 kašičice crnog bibera u prahu
  • 1/2 kašičice tucane paprike
  • so po ukusu
  • 1 kašika sirćeta
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 šargarepa
  • 1 krastavac
  • 150 g crvenog kupusa
  • 150 g kačkavalja
  • 2 kašike majoneza + 1 kesa majoneza
  • 120 ml mleka
  • 120 ml pavlake za kuvanje 

Recept za slanu tortu sa filom od piletine:

Kako biste napravili slanu tortu prvo sipajte 180 ml vrele vode u činiju. Sipajte šećer i kvasac, pa promešajte. Dodajte brašno, so i mleko u prahu. Promešajte, pa dodajte ulje. Umesite testo, prebacite ga na podlogu i sipajte origano preko testa pa nastavite da ga mesite. Vratite u činiju, poklopite poklopcem i ostavite na suvom i toplom mestu da se diže. Malo premesite pa ubacite u okrugli pleh obložen papirom za pečenje.

Ubacite u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite do 35 minuta. Kada je gotovo, izvadite iz rerne i pokrijte krpom da se hladi na sobnoj temperaturi. Nakon toga isecite pogaču horizontalno na tri jednaka dela. Počnite nakon toga da pripremate fil. Zagrejte kašiku ulja u tiganju. Ubacite piletinu isečenu na kockice i dodajte biber, tucanu papriku, so i ispržite. Tokom prženja dodajte i sirće i sojin sos. Poklopite i ostavite da se prži na tihoj vatri 5 minuta.

Pomešajte mleko i pavlaku za kuvanje. Izrendajte šargarepu i crveni kupus, iseckajte sitno krastavac i pomešajte sa piletinom. Dodajte rendani kačkavalj i majonez, pa sve dobro izmešajte. Prvi sloj hleba premažite mešavinom mleka i pavlake za kuvanje. Premažite majonezom odozgo. Pospite delom fila od piletine i povrća, i rasporedite ga. Preko toga stavite drugi sloj hleba pa ponovite postupak filovanja. Na kraju stavite treći sloj hleba i celu tortu premažite mešavinom mleka i pavlake, kao i majonezom. Površinu torte dodatno premažite majonezom i ukrasite po želji. Možda ćete želeti da napravite i svečanu slanu tortu sa rozen korama.

Pročitajte kako da napravite i slani kolač sa spanaćem

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Slana torta od krekera  Instagram/Petar

StvarUkusa