Sastojci:
- 25 komada suvih šljiva bez koštica
- 240 ml zlatnog ruma
- 25 komada celih blanširanih badema
- 140 g poluslatke čokolade za pečenje
- 60 ml slatke pavlake za šlag
Recept za suve šljive punjene bademom u čokoladi:
Kako biste napravili punjene suve šljive, sipajte rum u činiju i uronite u nju 25 komada suvih šljiva. Ostavite preko noći na kuhinjskom pultu da se natope. Ocedite rum i ostavite suve šljive da se ocede. Ubacite po jedan badem u rupu ostavljenu od koštice svake suve šljive.
Otopite čokoladu na pari. Sipajte slatku pavlaku i mešajte dok se sastojci ne sjedine u glatku, polutečnu čokoladnu smesu. Ako je glazura previše gusta, dodajte još kašičicu ili dve pavlake. Svaku šljivu punjenu bademom umočite u čokoladnu glazuru. Za ovo možete da koristite dve manje kašike.
Stavite šljive prelivene čokoladom na papir za pečenje. U svaku pažljivo ubacite čačkalicu. Ostavite ih da se osuše, dok se čokoladni premaz ne stegne. Možda ćete želeti da napravite i kuglice sa orasima i suvim šljivama.
Pročitajte kako se pravi čokoladni kolač sa suvim šljivama i keksom
BONUS VIDEO
StvarUkusa