Umesto sitnih kolača za slavu: Suve šljive punjene bademom u čokoladi

Suve šljive punjene bademom u čokoladi su savršen dodatak slavskoj trpezi, ukusne, iznutra hrskave i poput sitnih kolača.

prt scr / yt / Food Channel L

Sastojci:

  • 25 komada suvih šljiva bez koštica
  • 240 ml zlatnog ruma
  • 25 komada celih blanširanih badema
  • 140 g poluslatke čokolade za pečenje
  • 60 ml slatke pavlake za šlag

Recept za suve šljive punjene bademom u čokoladi:

Kako biste napravili punjene suve šljive, sipajte rum u ​​činiju i uronite u nju 25 komada suvih šljiva. Ostavite preko noći na kuhinjskom pultu da se natope. Ocedite rum i ostavite suve šljive da se ocede. Ubacite po jedan badem u rupu ostavljenu od koštice svake suve šljive.

Otopite čokoladu na pari. Sipajte slatku pavlaku i mešajte dok se sastojci ne sjedine u glatku, polutečnu čokoladnu smesu. Ako je glazura previše gusta, dodajte još kašičicu ili dve pavlake. Svaku šljivu punjenu bademom umočite u čokoladnu glazuru. Za ovo možete da koristite dve manje kašike.

Stavite šljive prelivene čokoladom na papir za pečenje. U svaku pažljivo ubacite čačkalicu. Ostavite ih da se osuše, dok se čokoladni premaz ne stegne. Možda ćete želeti da napravite i kuglice sa orasima i suvim šljivama.

Pročitajte kako se pravi čokoladni kolač sa suvim šljivama i keksom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Kolač od limuna   Instagram/ cafecouffee

StvarUkusa