Domaće posne korpice sa povrćem za slavu

Posne korpice sa povrćem idealne su kao predjelo za Svetog Nikolu, vrlo dekorativne i lagane.

Shutterstock

Sastojci:

Za korpice:

  • 500 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 g proprženog susama
  • 200 ml ulja
  • 150 ml kisele vode
  • 1 kašičica soli

Za fil:

  • 600 g skuvanog pirinča
  • 300 g šampinjona, iseckanih
  • 250 g kukuruza šečerca, skuvanog
  • 300 g posnog majoneza
  • 200 g graška
  • 250 g šargarepe, iseckane
  • so

Recept za domaće posne korpice sa povrćem:

Kako biste napravili ove korpice, pomešajte brašno, susam, ulje, kiselu vodu, prašak za pecivo i so i umesite testo. Od testa odvajajte prstohvat, uvajljate u kuglicu pa oblikujte po modli u obliku korpice. Modlu premažite uljem. Pecite korpice u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, petnaest minuta.

Za fil prvo odvojeno skuvajte neophodno povrće. Pomešajte sve povrće, posolite i umešajte sa posnim majonezom. Punite korpice do vrha ovim filom i po želji ukrasite mirođijom. Možda ćete želeti da napravite i korpice sa belim mesom i paprikama.

Pročitajte i kako se prave korpice sa piletinom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za korpice od krompira punjene mlevenim mesom   instagram fatmagulkitchen

StvarUkusa