Sastojci:
Za korpice:
- 500 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 200 g proprženog susama
- 200 ml ulja
- 150 ml kisele vode
- 1 kašičica soli
Za fil:
- 600 g skuvanog pirinča
- 300 g šampinjona, iseckanih
- 250 g kukuruza šečerca, skuvanog
- 300 g posnog majoneza
- 200 g graška
- 250 g šargarepe, iseckane
- so
Recept za domaće posne korpice sa povrćem:
Kako biste napravili ove korpice, pomešajte brašno, susam, ulje, kiselu vodu, prašak za pecivo i so i umesite testo. Od testa odvajajte prstohvat, uvajljate u kuglicu pa oblikujte po modli u obliku korpice. Modlu premažite uljem. Pecite korpice u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, petnaest minuta.
Za fil prvo odvojeno skuvajte neophodno povrće. Pomešajte sve povrće, posolite i umešajte sa posnim majonezom. Punite korpice do vrha ovim filom i po želji ukrasite mirođijom. Možda ćete želeti da napravite i korpice sa belim mesom i paprikama.
Pročitajte i kako se prave korpice sa piletinom
BONUS VIDEO
StvarUkusa