Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tradicionalni uskršnji ručak: Jagnjetina, mladi krompirići i salata

Tradicionalni uskršnji ručak: Jagnjetina, mladi krompirići i salata

  Izvor: Foto: Aleksandra Petrik

Uskrs je praznik koji se proslavlja u krugu porodice. Pripremite ovaj tradicionalni uskršnji ručak koji ne samo da lepo izgleda nego je i neverovatno ukusan.

Sastojci:

  • jagnjeći but
  • mladi krompir
  • špargle
  • zelena boranija
  • šargarepa
  • beli luk
  • začini: biber, so, mlevena crvena paprika, ruzmarin, majčina dušica

Salata:

  • rotkvice
  • mladi luk

Preliv:

  • belo vino
  • moča od mesa
  • malo brašna

Priprema: Stavite jagnjetinu u dublji pleh, pa je zasecite na nekoliko mesta i špikujte belim lukom. Začine pomešajte i protrljajte jagnjetinu sa obe strane. Zatim sa uljem ponovo premažite jagnjetinu. U pleh sa mesom sipajte vodu i prekrijte folijom. Pecite na 200°C sat i po, možda i jače, meso treba da bude mekano. U toku pečenja morate okretati jagnjetinu, a ako je ostalo bez vode dodati je. Desetak minuta pred kraj skinite foliju da meso dobije koricu. Posle sat vremena ubacite mladi krompir isečen na polutke i šargarepu. Uvek vraćajte foliju sem pred kraj pečenja. Šparglu obarite, a zelenu boraniju blanširajte, pa propržite na puteru sa belim lukom.

Preliv napravite tako što ćete pomešati moču od mesa, malo belog vina i malo brašna i to kuvajte u šerpici dok ne dobijete željenu gustinu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti