Uskrs je praznik koji se proslavlja u krugu porodice. Pripremite ovaj tradicionalni uskršnji ručak koji ne samo da lepo izgleda nego je i neverovatno ukusan.
Sastojci:
- jagnjeći but
- mladi krompir
- špargle
- zelena boranija
- šargarepa
- beli luk
- začini: biber, so, mlevena crvena paprika, ruzmarin, majčina dušica
Salata:
- rotkvice
- mladi luk
Preliv:
- belo vino
- moča od mesa
- malo brašna
Priprema: Stavite jagnjetinu u dublji pleh, pa je zasecite na nekoliko mesta i špikujte belim lukom. Začine pomešajte i protrljajte jagnjetinu sa obe strane. Zatim sa uljem ponovo premažite jagnjetinu. U pleh sa mesom sipajte vodu i prekrijte folijom. Pecite na 200°C sat i po, možda i jače, meso treba da bude mekano. U toku pečenja morate okretati jagnjetinu, a ako je ostalo bez vode dodati je. Desetak minuta pred kraj skinite foliju da meso dobije koricu. Posle sat vremena ubacite mladi krompir isečen na polutke i šargarepu. Uvek vraćajte foliju sem pred kraj pečenja. Šparglu obarite, a zelenu boraniju blanširajte, pa propržite na puteru sa belim lukom.
Preliv napravite tako što ćete pomešati moču od mesa, malo belog vina i malo brašna i to kuvajte u šerpici dok ne dobijete željenu gustinu.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem