Mnogi se sete kuvanih jaja tek kada se približi Uskrs, ali bilo bi dobro da bar dva puta nedeljno unosite ovu namirnicu u svoj organizam zbog proteina koji se u njoj nalaze.
Ono što konkretno za ovaj praznik treba da vam bude važno je upravo informacija koliko dugo mogu da izdrže kuvana jaja pre nego što se pokvare.
Najbolja solucija jeste da tvrdo kuvana jaja držite u frižideru. Ukoliko ih tako čuvate i u ljusci, mogla bi da izdrže i nedelju dana. Međutim, ukoliko oljuštite jaje, bez obzira kako ga čuvate bilo bi poželjno da ga pojedete istog dana.
Jaja se čuvaju na temperaturi od četiri stepena Celzijusa ili na manjoj u originalnoj (kartonskoj ) kutiji, na polici koja je unutar frižidera, a ne u vratima, i što dalje od hrane jakog mirisa. Ne preporučuje se zamrzavanje kuvanih jaja.
Centar za kontrolu i prevenciju bolesti jasno ističe da je sva hrana koja se drži dva sata van frižidera već pokvarena, a to važi i za kuvana jaja. Šta više ukoliko se kuvana jaja nalaze u jako toplim prostorijama ili negde blizu roštilja ili nekog drugog izvora toplote, onda se smatraju pokvarenim posle svega jednog sata.
Izvor: Stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem