Želite zdrav i ukusan obrok kojim ćete početi dan? Ovaj recept pravo je rešenje za vas.
Potrebno vam je:
- 1 kg plavog patlidana
- 1 pakovanje kora sa heljdom
- 3 – 4 glavice crnog luka
- 4 jaja
- 2 pavlake
- Začini: so, biber, origano, majoran….
Priprema:
Patlidžan se ispeče se u rerni, ohladi, oljušti i isecka na sitno. Proprže se 3 ili 4 glavice crnog luka, ubaci patlidžan u tiganj i dodaju se začini, a zatim i pavlaka.
Za one koji su u restrikciji ova pita spada u komlikovana jela koja se jedu jednom u desetak dana do dve nedelje
Namastite pleh (ili stavite pek papir), pa onda dve kore koje ste premazali mešavinom maslinovog ulja ili masti sa vodom. Pa stavite deo fila, pa novu premazanu koru, pa fil, pa koru i tako do kraja. Pitu završite sa dve kore kao što ste i počeli i obavezno ih premažite. Onda isecite pitu kakcoke i malo zapecite. Negde na pola pečenja, a peče se oko sat na 200 do 220 stepeni, razmutite jaja i pavlaku i zalijete pitu.
Vratite je u rernu i pecite dok ne postane zlatna. Obavezno je probajte, oduševićete se.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: hronokuhinja.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus