Želite zdrav i ukusan obrok kojim ćete početi dan? Ovaj recept pravo je rešenje za vas.

Potrebno vam je:

  • 1 kg plavog patlidana
  • 1 pakovanje kora sa heljdom
  • 3 – 4 glavice crnog luka
  • 4 jaja
  • 2 pavlake
  • Začini: so, biber, origano, majoran….

Priprema:

Patlidžan se ispeče se u rerni, ohladi, oljušti i isecka na sitno. Proprže se 3 ili 4 glavice crnog luka, ubaci patlidžan u tiganj i dodaju se začini, a zatim i pavlaka.

Za one koji su u restrikciji ova pita spada u komlikovana jela koja se jedu jednom u desetak dana do dve nedelje

Namastite pleh (ili stavite pek papir), pa onda dve kore koje ste premazali mešavinom maslinovog ulja ili masti sa vodom. Pa stavite deo fila, pa novu premazanu koru, pa fil, pa koru i tako do kraja. Pitu završite sa dve kore kao što ste i počeli i obavezno ih premažite. Onda isecite pitu kakcoke i malo zapecite. Negde na pola pečenja, a peče se oko sat na 200 do 220 stepeni, razmutite jaja i pavlaku i zalijete pitu.

Vratite je u rernu i pecite dok ne postane zlatna. Obavezno je probajte, oduševićete se.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: hronokuhinja.rs