Ukusni slani zalogajčići idealni za proslave i rođendane.
Sastojci:
- 250 g brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 60 g svežih sitno narezanih šampinjona
- 75 g kuvanog pirinča
- 60 g nrendanog kačkavalja
- 1 kašika suvog peršuna
- 2 kašičice seckanog mladog luka
- 125 g rastopljenog margarina
- 1 šoljica mleka
- 1 razmućeno jaje
- so
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 210 ° C.
2. Izmešajte u posudi brašno, prašak za pecivo, šampinjone, kuvan pirinač, sir, so i začine.
3. U sredini napravite udubljenje i ulijte ostale sastojke: margarin, mleko i jaje. Kratko izmešajte ne očekujući da ćete dobiti glatku smesu.
4. Ulijte smesu u pouljene i pobrašnjene kalupe za mafine i pecite oko 20 minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: doznajemo.com
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća