Ukoliko ne volite da mesite ili kuvate niti da provodite previše vremena u kuhinji, ovaj način brzog pravljenja kiflica će vam se sigurno dopasti!

Sastojci:

500g brašna,

1 margarin,

1čaša kisele pavlake

Po ukusu: so/šećer

Priprema:

Sjedinite brašno, čašu kisele pavlake i 1 ceo margarin uz so ili šećer po sopstvenom ukusu. Preporučljivo je da margarin odstoji na sobnoj temperaturi dok ne omekša. Testo umesite, kidajte loptice i razvucite testo. Nadev birajte po svom ukusu, potom uvijte kiflice. Kada ih stavite u pleh, premažite jajetom. Ako se odlučite za slane kiflice, možete ih posuti susamom ili morskom soli. Pecite kiflice na 220 stepeni, 20 minuta ili više u zavisnosti od jačine rerne. Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na InstagramuIzvor: stil.kurir.rs