Ukoliko ne volite da mesite ili kuvate niti da provodite previše vremena u kuhinji, ovaj način brzog pravljenja kiflica će vam se sigurno dopasti!
Sastojci:
500g brašna,
1 margarin,
1čaša kisele pavlake
Po ukusu: so/šećer
Priprema:
Sjedinite brašno, čašu kisele pavlake i 1 ceo margarin uz so ili šećer po sopstvenom ukusu. Preporučljivo je da margarin odstoji na sobnoj temperaturi dok ne omekša. Testo umesite, kidajte loptice i razvucite testo. Nadev birajte po svom ukusu, potom uvijte kiflice. Kada ih stavite u pleh, premažite jajetom. Ako se odlučite za slane kiflice, možete ih posuti susamom ili morskom soli. Pecite kiflice na 220 stepeni, 20 minuta ili više u zavisnosti od jačine rerne. Prijatno!
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus