Ukoliko ne volite da mesite ili kuvate niti da provodite previše vremena u kuhinji, ovaj način brzog pravljenja kiflica će vam se sigurno dopasti!
Sastojci:
500g brašna,
1 margarin,
1čaša kisele pavlake
Po ukusu: so/šećer
Priprema:
Sjedinite brašno, čašu kisele pavlake i 1 ceo margarin uz so ili šećer po sopstvenom ukusu. Preporučljivo je da margarin odstoji na sobnoj temperaturi dok ne omekša. Testo umesite, kidajte loptice i razvucite testo. Nadev birajte po svom ukusu, potom uvijte kiflice. Kada ih stavite u pleh, premažite jajetom. Ako se odlučite za slane kiflice, možete ih posuti susamom ili morskom soli. Pecite kiflice na 220 stepeni, 20 minuta ili više u zavisnosti od jačine rerne. Prijatno!
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno