Idealni kad nemate mnogo vremena, a želite ukusan obrok.

Sastojci:

350 g brašna

300 g kiselog mleka (punomasno)

1 puna kašičicasode bikarbone

4-5 kašika svežeg mleka,

1 kašika šećera

1 kašičica soli

ulje za prženje

Priprema:

Sodu bikarbonu sipajte u kiselo mleku i ostavite da se aktivira. Brašno prosejte u posudu i pomešajte ga sa šećerom i solju. Sipajte naraslo kiselo mleko i mešajte pomalo dodajući i sveže mleko, kašiku po kašiku, dok ne dobijete meko lepljivo testo.

Zagrejte ulje na umerenoj vatri i kašikom zagrebite meko testo, a drugom kašikom okrećite u masnoći. Uštipke možete da oblikujete i rukom, ako je dobro zamastite.

Pržite uštipke dok ne dobiju zlatnu boju, pa vadite na kuhinjski ubrus. Nakon što se blago ohlade, pospite šećerom u prahu ili servirajte sa džemom, ako želite slatke uštipke. Ako želite slane, poslužite ih uz sir, kajmak, suhomesnato...

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Stil / bonapeti.rs