Idealni kad nemate mnogo vremena, a želite ukusan obrok.
Sastojci:
350 g brašna
300 g kiselog mleka (punomasno)
1 puna kašičicasode bikarbone
4-5 kašika svežeg mleka,
1 kašika šećera
1 kašičica soli
ulje za prženje
Priprema:
Sodu bikarbonu sipajte u kiselo mleku i ostavite da se aktivira. Brašno prosejte u posudu i pomešajte ga sa šećerom i solju. Sipajte naraslo kiselo mleko i mešajte pomalo dodajući i sveže mleko, kašiku po kašiku, dok ne dobijete meko lepljivo testo.
Zagrejte ulje na umerenoj vatri i kašikom zagrebite meko testo, a drugom kašikom okrećite u masnoći. Uštipke možete da oblikujete i rukom, ako je dobro zamastite.
Pržite uštipke dok ne dobiju zlatnu boju, pa vadite na kuhinjski ubrus. Nakon što se blago ohlade, pospite šećerom u prahu ili servirajte sa džemom, ako želite slatke uštipke. Ako želite slane, poslužite ih uz sir, kajmak, suhomesnato...
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Stil / bonapeti.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem