Pripema ovog hleba će vam oduzeti manje od pola sata, pritom ne morate da mesite. Dok se peče smislite sa čime možete da ga poslužite. Na primer možete sa omekšalim maslacem, sirnim namazom ili uz čašu mleka.

Sastojci:

200 g slanine

170 g čedara ili gaude

5 kriški starog hleba

1 kašičica svežeg začinskog bilja poput peršuna ili timijana

2 šoljice mleka

6 jaja

1 kašičica soli

Priprema:

Slaninu iseckajte na manje komadiće, pa je prodinstajte u tiganju, pustite da postane hrskava. Prebacite je u veću posudu, pa joj dodajte sir naseckan na manje kockice, hleb koji ste takođe naseckali na kockice, so i začinsko bilje. U posebnoj posudi pomešajte mleko i jaja, pa dodajte ostalim sastojcima i promešajte. Pustite da hleb upije tečnost nekih 15 minuta. Prebacite sve zajedno u kalup za hleb, a zatim taj kalup stavite u veći koji ste do pola napunili vodom. Prekrijte hleb folijom i pecite oko 45 minuta. Sklonite foliju, pa pecite još pola sata dok se hleb malo ne digne. Poslužite toplo.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: gastro.24sata.hr