Savršena ideja za brzu i jednostavnu večeru.
Sastojci:
Za testo:
- 250 ml jogurta
- 250 ml tople vode
- 250 ml ulja
- 2 jajeta (odvojeno belance i žumance)
- 25 g (2 kašike) šećera
- 5 g soli
- 14 g (1 kašika) suvog kvasca
- 700 g brašna
Za punjenje:
- 250 g feta sira
- seckani peršun
Priprema:
Za nadev: U posudu sipajte feta sir i seckani peršun. Promešajte.
Za testo: U posudu sipajte vodu, jogurt, ulje, belanca, šećer, so, kvasac i promešajte. Zatim dodajte brašno i umesite testo. Prekrijte krpom i ostavite poklopljeno 30 minuta. Podelite testo u 10 kuglica. Svaku kuglu raširite u obliku pravouganika i stavite nadev. Urolajte (na jedan kraj stavite nadev, poklopite, savijte ivice sa strane malo i urolajte) i stavite na pleh. Pokrijte krpom i ostavite da odstoji 10 minuta. Premažite žumancima, rasecite malo i pecite na 180°C 20 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus