Savršena ideja za brzu i jednostavnu večeru.

Sastojci:

Za testo:

  • 250 ml jogurta
  • 250 ml tople vode
  • 250 ml ulja
  • 2 jajeta (odvojeno belance i žumance)
  • 25 g (2 kašike) šećera
  • 5 g soli
  • 14 g (1 kašika) suvog kvasca
  • 700 g  brašna

Za punjenje:

  • 250 g feta sira
  • seckani peršun

Priprema:

Za nadev: U posudu sipajte feta sir i seckani peršun. Promešajte.

Za testo: U posudu sipajte vodu, jogurt, ulje, belanca, šećer, so, kvasac i promešajte. Zatim dodajte brašno i umesite testo. Prekrijte krpom i ostavite poklopljeno 30 minuta. Podelite testo u 10 kuglica. Svaku kuglu raširite u obliku pravouganika i stavite nadev. Urolajte (na jedan kraj stavite nadev, poklopite, savijte ivice sa strane malo i urolajte) i stavite na pleh. Pokrijte krpom i ostavite da odstoji 10 minuta. Premažite žumancima, rasecite malo i pecite na 180°C 20 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs