Savršena ideja za brzu i jednostavnu večeru.
Sastojci:
Za testo:
- 250 ml jogurta
- 250 ml tople vode
- 250 ml ulja
- 2 jajeta (odvojeno belance i žumance)
- 25 g (2 kašike) šećera
- 5 g soli
- 14 g (1 kašika) suvog kvasca
- 700 g brašna
Za punjenje:
- 250 g feta sira
- seckani peršun
Priprema:
Za nadev: U posudu sipajte feta sir i seckani peršun. Promešajte.
Za testo: U posudu sipajte vodu, jogurt, ulje, belanca, šećer, so, kvasac i promešajte. Zatim dodajte brašno i umesite testo. Prekrijte krpom i ostavite poklopljeno 30 minuta. Podelite testo u 10 kuglica. Svaku kuglu raširite u obliku pravouganika i stavite nadev. Urolajte (na jedan kraj stavite nadev, poklopite, savijte ivice sa strane malo i urolajte) i stavite na pleh. Pokrijte krpom i ostavite da odstoji 10 minuta. Premažite žumancima, rasecite malo i pecite na 180°C 20 minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom