Ovaj hleb je toliko mekan i vazdušast da ćete se oduševiti. Posebno zbog toga što ne morate da mesite testo, a peče se pola sata.
Sastojci:
- 3 belanca
- 70 g šećera
- 2 kašike kukuruznog skroba
- 1/2 kašike kakaoa
Foto: Printscreen/YT najmeksi-hleb
Priprema:
Umutite belanca sa šećerom. Dodajte kukuruzni skrob i ponovo umutite. Podelite smesu na dva jednaka dela. Dodajte kakao u jedan deo i lepo sjedinite. Na pleh koji ste obložili pek papirom naizmenično sipajte smesu kako bi se formirao hleb. Prvo beli deo pa crni, oblik možete po želji. Slojevi ne bi trebali da budu debeli, ali ni previše tanki. Pecite 25 minuta na 180°C.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem