OSETITE MIRIS DOMAĆEG PECIVA: Pogačice sa kačkavaljem toliko mekane da se tope u ustima

Za doručak ili večeru najbolji izbor je domaće pecivo.

Printscreen/Yotube/Laura B.

Prave se za tili čas i odličan su izbor kada nemate hleba u kući.

Sastojci:

Za testo:

  • 500 g brašna
  • 250 ml mleka
  • 50 ml vode
  • 20 g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli

Za fil:

  • kockice kačkavalja 
  • crni susam
  • 1 žumance za premazivanje

Priprema:

Aktivirajte kvasac u mlakom mleku. U vanglu sipati pola brašna pa dodati so, kvasac sa mlekom, vodu i dodavati ostatak brašna uz mešanje. Zamesiti testo i ostaviti ga 20 minuta da odstoji. Zatim iz vangle kidati testo i praviti loptice u svaku u sredinu ubaciti kockicu kačkavalja. Staviti ih na pleh, premazati žumancetom i susamom i peći na 200 stepeni dok ne dobiju lepu boju ( nekih 20 minuta).

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs