POGAČA SA KAČKAVALJEM: Recept za testo mekano kao duša, a kad isečete sir se razvlači

Ova mirisna pogača osvojiće vas na prvi zalogaj.

Shutterstock

Miris domaćeg hleba iz rerne je nešto što svakog podseća na detinjstvo. Preukusna pogača punjena kačkavaljem je neodoljiv spoj koji će vam otvoriti apetit. Domaće testo i preukusan nadev su ono što ovu pogaču čini fenomenalnom.

Sastojci:

Za testo:

  • 1 kg brašna
  • pola kockice kvasca
  • 250 ml toplog mleka
  • 3 jajeta
  • 1 kašičica šećera
  • 3 kašike ulja
  • so

Za punjenje:

  • 150 g kačkavalja
  • maslac
  • ulje

Priprema:

Od navedenih sastojaka zamesite testo. Ostavite ga da narasta, sve dok se ne udvostruči. Podelite ga na 3 dela. Razvucite jedan u oblik pravougaonika. Namažite uljem. Razvijte drugi i stavite preko prvog. Namažite uljem i pokrijte trećom razvijenom korom. Lagano razvijte i pospite uljem i narendanim kačkavaljem. Uvijte u rolat.

Isecite na parčiće i poređajte u namašćenu tepsiju i lagano ih pritisnite. Ostavite da nadođe. Namažite umućenim žumancem i pecite na 200 stepeni oko 40 minuta. Izvadite pogaču iz rerne, namažite maslacem.

Izvor: Stvar ukusa