4 vrste slanih mafina od jedne smese

Od jedne smese napravite čak 4 vrste različitih mafina koji su idealni za doručak, večeru ili užinu.

Printscreen/Youtube/Cookist Wow

Sastojci:

Za punjenje:

  • 100 g kačkavalja
  • pola tikvice
  • nekoliko čeri paradajza
  • šaka maslina

Za testo:

  • 4 jaja
  • 90 ml ulja
  • 130 g  jogurta
  • 35 g parmezana
  • Prstohvat soli
  • 30 g kukuruznog skroba
  • 260 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo

Kako se prave mafini:

Isprobajte recept za univerzalno testo za mafine, a punjenje stavljajte po vašoj želji i ukusu.

Kačkavalj i tikvice narendajte, a čeri paradajz i masline iseckajte na male komadiće.

Umutite jaja u činiji. Dodajte ulje i jogurt, tako će vam mafini biti mnogo mekši. Dobro promešajte da se sve sjedini. Dodajte parmezan, so, skrob i na kraju brašnosa praškom za pecivo. Nastavite da mešajte, trebalo bi da dobijete glatku i gustu smesu. Sipajte testo u kalup za mafine i na 3 mafina stavite masline, na 3 čeri, na naredna 3 kačkavalj i na poslednja 3 tikvice.

Pecite na 180°C 30 minuta. Pustite ih da se malo ohlade pre nego što ih izvadite iz kalupa.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Zdravi mafini  TikTok/themodernnonna