Sastojci:
Za punjenje:
- 100 g kačkavalja
- pola tikvice
- nekoliko čeri paradajza
- šaka maslina
Za testo:
- 4 jaja
- 90 ml ulja
- 130 g jogurta
- 35 g parmezana
- Prstohvat soli
- 30 g kukuruznog skroba
- 260 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Kako se prave mafini:
Isprobajte recept za univerzalno testo za mafine, a punjenje stavljajte po vašoj želji i ukusu.
Kačkavalj i tikvice narendajte, a čeri paradajz i masline iseckajte na male komadiće.
Umutite jaja u činiji. Dodajte ulje i jogurt, tako će vam mafini biti mnogo mekši. Dobro promešajte da se sve sjedini. Dodajte parmezan, so, skrob i na kraju brašnosa praškom za pecivo. Nastavite da mešajte, trebalo bi da dobijete glatku i gustu smesu. Sipajte testo u kalup za mafine i na 3 mafina stavite masline, na 3 čeri, na naredna 3 kačkavalj i na poslednja 3 tikvice.
Pecite na 180°C 30 minuta. Pustite ih da se malo ohlade pre nego što ih izvadite iz kalupa.
Bonus video