SLANI ŠTAPIĆI S BELIM VINOM: Neverovatno hrskavi, a peku se samo 15 minuta - više nećete poželeti kupovne

Slani štapići sa belim vinom toliko su dobri da će nestati odmah iz pleha.

Shutterstock

Slane štapiće po ovom receptu možete da pravite baš za svaku priliku, odlični su za druženje sa prijateljima, proslave i rođendane, ili kada jednostavno poželite grickalicu uz film. Ono što im daje poseban ukus je belo vino koje se dodaje u testo.

Prave se bez kvasca, nema čekanja da testo naraste, i brzo su gotovi, a uspeće i onima sa manje iskustva.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 150 ml ulja
  • 100 ml belog vina
  • 1 kesica praška za pecivo
  • so

Za premaz:

  • 1 žumance
  • malo kima

Priprema:

U činiji pomešajte brašno i vodu, dodajte prašak za pecivo, so, a potom i belo vino, pa zamesite glatko testo. Na pobrašnjavljenoj podlozi oklagijom razvijte testo da bude debljine prsta. Oštrim nožem secite na trakice dužine oko 10 centimetara. Ređajte ih u pleh obložen pek papirom, ali ostavite malo razmaka imeđu svakog. Žumance razmutite, pa četkicom svaki od njih premažite, a potom ih pospite sa malo kima. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minita ili dok ne dobiju hrskavu koricu.

Izvor: Stvar ukusa