KIFLICE PUNJENE KULENOM I SIROM: Vazdušaste i mekane kao duša, a nema šanse da ne uspeju

Domaće kiflice sa kulenom i sirom biće savršeno mekane i vazdušate, a uspeće i onima koji nemaju previše kulinarskog iskustva.

Shutterstock

Ima li išta lepše nego kad dom zamiriše na sveže domaće kiflice. Ove punjene sirom i kulenom oduševiće sve gurmane, a nestaće iz pleha čim ih izvadite iz šporeta. Biće vazdušaste i mekane kao duša, a uspeće i onima koji nemaju previše iskustva u kuhinji. Idealne za doručak ili večeru, a najbolje se slažu uz domaći jogurt ili kiselo mleko.

Sastojci:
700 g brašna
500 ml mleka
100 ml ulja
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica soli
40 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
Za nadev:
100 g kulena
100 g sira
Za premaz:
1 žumance
2 kašike susama

Priprema:

Kvasac i šećer pomešajte sa toplim mlekom, pa ostavite desetak minuta da se zapeni. U veću posudu sipajte brašno, dodajte aktivirani kvasac, so, prašak za pecivo i ulje. Zamesite glatko testo tako da se odvaja od posude. Pokrijte ga i ostavite oko sat vremena na toplom mestu da se udvostruči. Nakon toga razvucite ga oklagijom na centimetar debljine, pa podelite na 12 jednakih trouglova. Svaki punite sa sirom i kulenom u širem delu, pa zamotajte u kiflicu. Ređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje, a zatim svaku premažite razmućenim žumancetom. Pospite sa susamom, pa ih pecite na 200 stepeni oko 20-25 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE