PUNJENI MINI ŽU-ŽU: Zaboravite na pekaru, kod kuće napravite još lepše hrskavo pecivo - 1 trik mnogo olakšava (VIDEO)

Jednostavan recept za pecivo koje vole sve generacije - punjeni mini žu-žu.

Printscreen/YT/Appetizing.tv-Baking Recipes

Više ne morate da idete u pekaru kada vam se jede žu-žu, kod kuće napravite najukusnije pecivo i to punjeno krem sirom i šunkom. Prelepo hrskavo pecivo možete da služite za večeru, ali i kao predjelo za slavu. Kako bi dobili ovako divne mini komade pomoći će vam rešetka od rerne, a najbolje od svega je što se peku samo 20 minuta. 

  • Sastojci:
  • 800 g lisnatog testa 
  • 300 g krem sira 
  • 200 g šunke 
  • 200 g kiselih krastavaca 
  • 1 jaje

Priprema:
Lisnato testo podelite na 2 dela i tanko razvucite. Pomešajte krem sir sa rendanim kiselim krastavcima i šunkom. Dobro sjedinite. Testo stavite na pek papir, a zatim premažite dobijenim filom. Preko stavite drugo lisnato testo i isecite višak na krajevima. Uzmite rešetku od rerne pa pritisnite prvo horizontalno, pa vertikalno da napravite kocke. Isecite ih, a onda sa sve pek papirom stavite na pleh. Premažite umućenim jajetom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE