Pite nisu komplikovane za spremanje, pogotovo kada se sastojci samo pomešaju i izliju tepsiju. Sada vam predlažemo da iskombinujete 2 omiljena recepta, a to su carska pita i mafini. Pored gibanice, ovo je jedna od najpoznatijih pita odličnog kiselog ukusa. Ovako pripremljeno slano pecivo možete da služite u svim prilikama, a uspeće vam iz prvog pokušaja.
- Sastojci:
- 4 jajeta
- 260 g brašna
- 100 ml ulja
- 230 ml jogurta
- 2 pečene paprike
- šaka spanaća
- 2 mlada luka
- 120 g praške šunke
- 3-4 kisela krastavca
- 120 g feta sira
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašike praška za pecivo
Priprema:
Odvojite belanca i žumanca, a nakon toga dobro umutite belanca, pa postepeno dodajte žumanca i sjedinite mikserom. Nakon toga sipajte i ulje, pa sve dobro umutite. Zatim dodajte jogurt i promešajte varjačom. Posolite i pospite prašak za pecivo. Opet dobro promešajte. Zatim dodajte izgnječeni feta sir, seckane pečene paprike, krastavce, šunku, spanać i mladi luk. Postepeno dodajte prosejano brašno i sve dobro sjedinite varjačom. U kalup stavite paprine korpice ili ga samo nauljite. Sipajte smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa