LISNATO PECIVO KAO SJAJNA IDEJA ZA PREDJELO: Puni se krem sirom, tunjevinom i maslinama (VIDEO)

Ako volite tunjevinu, onda vam predlažemo da isprobate i ovaj recept za slano pecivo. Lako se pravi, a može da se nosi i na posao.

Printscreen/YT/One day One recipe

Pecivo može da se jede u svima prilikama, kao večera, kao predjelo, za užinu... Uvek je bolje da ga sami napravite nego da kupujete u pekari, a mi vam sada donosimo recept za slano pecivo punjeno tunjevinom. Pravi se od lisnatog testa, koje takođe možete da napravite kod kuće, a onda se puni ovim aromatičnim nadevom.  

Sastojci:

  • 200 g tunjevine
  • 10 crnih maslina
  • 1/2 ljubičastog luka 
  • 1 veza peršuna 
  • sok od 1/2 limuna
  • 180 g krem sira
  • 1 lisnato testo
  • 1 žumance + 1 kašičica vode
  • susam

Recept za slano pecivo sa tunjevinom:

Tunjevinu procedite i malo izdrobite viljuškom. U blenderu pomešajte masline, luk, peršun i sok od limuna, pa dobro izblendirajte. Dobijenu smesu dodajte u tunjevinu. Promešajte, pa dodajte i krem sir. Isecite lisnato testo na 2 jednaka dela. Po dužini i ivici jednog lisnatog testa premažite nadev i urolajte. Tako uradite i sa drugim lisnatim testom. Poređajte na pleh obložen pek papirom i premažite žumancetom koje ste umutitli sa vodom. Isecite na manje delovi i pospite susamom. Čačkalicom izbockajte svako slano pecivo koje ste odvojili jedno od drugog i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. 

Pročitajte i ovo: Pecivo punjeno belim mesom i paprikom

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Pica pecivo  Instagram/bengikurtcebe

(StvarUkusa/S.B.)