Pecivo može da se jede u svima prilikama, kao večera, kao predjelo, za užinu... Uvek je bolje da ga sami napravite nego da kupujete u pekari, a mi vam sada donosimo recept za slano pecivo punjeno tunjevinom. Pravi se od lisnatog testa, koje takođe možete da napravite kod kuće, a onda se puni ovim aromatičnim nadevom.
Sastojci:
- 200 g tunjevine
- 10 crnih maslina
- 1/2 ljubičastog luka
- 1 veza peršuna
- sok od 1/2 limuna
- 180 g krem sira
- 1 lisnato testo
- 1 žumance + 1 kašičica vode
- susam
Recept za slano pecivo sa tunjevinom:
Tunjevinu procedite i malo izdrobite viljuškom. U blenderu pomešajte masline, luk, peršun i sok od limuna, pa dobro izblendirajte. Dobijenu smesu dodajte u tunjevinu. Promešajte, pa dodajte i krem sir. Isecite lisnato testo na 2 jednaka dela. Po dužini i ivici jednog lisnatog testa premažite nadev i urolajte. Tako uradite i sa drugim lisnatim testom. Poređajte na pleh obložen pek papirom i premažite žumancetom koje ste umutitli sa vodom. Isecite na manje delovi i pospite susamom. Čačkalicom izbockajte svako slano pecivo koje ste odvojili jedno od drugog i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
Pročitajte i ovo: Pecivo punjeno belim mesom i paprikom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)