Praziluk iseći na kockice, a spanać na krupnije komade. Na malo ulja propržiti sitno iseckam crni luk i praziluk, dodati spanać i začine po ukusu, te sve kratko propržiti. 


Sastojci:

1 kg kora za pitu

500 g mladog sira

1 dl ulja

2 dl pavlake

2 dl punomasnog kiselog mleka

1 dl kisele vode

3 veća praziluka

1 glavica crnog luka

300 g svežeg spanaća

3 jaja

mešavina začina po ukusu

so po ukusu

U dubljoj posudi izmrviti mladi sir, dodati pavlaku, kiselo mleko, so, ulje i jaja pasve dobro izmešati. Ohlađeno povrće sjediniti sa smesom od jaja i polako promešati. 

Finalni postupak:

Koru poprskati mešavinom kisele vode i ulja, pa preklopiti drugom korom. Premazati sa malo fila, pa urolati. Na isti način od preostalog materijala oblikovati rolatiće a zatim ih poslagati u nauljen pleh. 

Premazati ga uljem i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta, pa potom na 200 stepeni još 10 minuta. 

Gotovu pitu prekriti krpom i ostaviti da se ohladi, a zatim iseći na parčad željene veličine i poslužiti.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: stvarukusa.rs