Uživajte u prelepom ukusu štapića kao iz najbolje pekare.
Sastojci:
40 g svežeg kvasca
2 kašike šećera
2 kašike brašna
300 ml mlakog mleka
2 kašike jogurta
650 g brašna
2 kašičice soli
6 kašika ulja
Beli slani preliv:
2 kašičice soli
4 kašičice brašna
pola kašičice sode bikarbone ili praška za pecivo
malo vode
Priprema:
U mlakom mleku razmutiti kvasac, šećer i kašiku brašna. Ostaviti da odstoji 5-10 min., pa dodati brašno, so, jogurt i ulje. Umesite meko testo koje se ne lepi za ruke, pa ostavite da stoji na toplom mestu 30 minuta, da lepo naraste.
Kad nadođe, testo premesiti, prebaciti na radnu površinu i podeliti na jednake loptice. Svaki posebno istanjiti rukama i formirati oblik štapića. Pleh obložite papirom za pečenje, poređajte štapiće i pecite 10 minuta na 220°C.
Za to vreme pripremite slani preliv - pomešajte navedene sastojke za preliv, izvadite slance i "prošarajte" prelivom pomoću kašike. Vratite u rernu da se zapeče još 2-3 minuta.
Izvor: sasina-kuhinja.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus