Uživajte u prelepom ukusu štapića kao iz najbolje pekare.

Sastojci:

40 g svežeg kvasca

2 kašike šećera

2 kašike brašna

300 ml mlakog mleka

2 kašike jogurta

650 g brašna

2 kašičice soli

6 kašika ulja

Beli slani preliv:

2 kašičice soli

4 kašičice brašna

pola kašičice sode bikarbone ili praška za pecivo

malo vode

Priprema:

U mlakom mleku razmutiti kvasac, šećer i kašiku brašna. Ostaviti da odstoji 5-10 min., pa dodati brašno, so, jogurt i ulje. Umesite meko testo koje se ne lepi za ruke, pa ostavite da stoji na toplom mestu 30 minuta, da lepo naraste.

Kad nadođe, testo premesiti, prebaciti na radnu površinu i podeliti na jednake loptice. Svaki posebno istanjiti rukama i formirati oblik štapića. Pleh obložite papirom za pečenje, poređajte štapiće i pecite 10 minuta na 220°C.

Za to vreme pripremite slani preliv - pomešajte navedene sastojke za preliv, izvadite slance i "prošarajte" prelivom pomoću kašike. Vratite u rernu da se zapeče još 2-3 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: sasina-kuhinja.com