Ovaj recept savršen je kada poželite grickati nešto fino, toplo i slano, da istovremeno bude i hrskavo i mekano.

Sastojci:

1 jaje

100 g narendanog sira

100 g brašna od tapioke

2 kašike pirinčanog brašna

50 ml mleka

beli luk u prahu

origano

bosiljak

so

Postupak:

U posudu sipajte jedno jaje i mleko, pa ih varjačom izmutite. Dodajte 100 g narendanog sira (ja sam koristila gaudu) i sjedinite s jajetom i mlekom. U smesu dodajte brašno od tapioke, beli luk u prahu, bosiljak, origano i so. Sve te sastojke lagano sjedinite koristeći špatulu. Budući da će testo sada biti još malo lepljivo, stavite mu dve kašike pirinčanog brašna, pa nastavite testo da mesite rukama. Mesite ga dok ne dobijete kompaktnu, ali mekanu, loptu koja se više ne lepi. Na pleh obložen pek papirom složite manje kuglice od testa. Dakle, rukama odvojite malo testa, zarolajte ga u kuglicu, pa stavite na pleh. Pecite na 180°C 15 minuta. Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: gastro.24sata.hr