Ako postanete nostalgični i poželite da napravite neko jelo koje vas podseća na detinjstvo, onda obavezno isprobajte štruklji od pasulja.

Odličan su prilog jelima od mesa, a mogu se služiti i kao samostalno jelo.

Za testo je potrebno:

500 g brašna

2 jaja

2 kašike ulja

1 kašika soka od limuna

so

Za nadev je potrebno:

300 g kuvanog pasulja

2 jaja

2 dcl kisele pavlake

peršun

so

biber

2 kašike prezli

Za preliv je potrebno:

7 dcl guste kisele pavlake

Priprema:

  • Testo: sastojke za testo sjedinite i umesite mekano testo, koje se ne lepi za podlogu. Testo podelite u tri jufke koje ćete premazati uljem, zatim ih ostavite pola sata da odstoje na pobrašnjenoj podlozi. Sve tri jufke tanko razvucite i premažite uljem. Odstranite zadebljane krajeve.
  • Nadev: pasulj skuvajte pa ga izgnječite, a zatim mu dodajte sve navedene sastojke za nadev. Da bi smesa postala gušća dodajte prezle. Razvučeno testo namažite nadevom, pa ga (uz pomoć stolnjaka) uvijte kao palačinku. Isto uradite sa sve tri razvučene jufke. Uvijeno testo stavite u tepsiju i pecite oko 40 minuta na 180°C. Kada su štruklji pečeni, prelijte ih kiselom pavlakom, isecite na komade i služite sa zelenom ili nekom drugom kiselom salatom.

Po recepti Steve Karapandže.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs