Ako postanete nostalgični i poželite da napravite neko jelo koje vas podseća na detinjstvo, onda obavezno isprobajte štruklji od pasulja.
Odličan su prilog jelima od mesa, a mogu se služiti i kao samostalno jelo.
Za testo je potrebno:
500 g brašna
2 jaja
2 kašike ulja
1 kašika soka od limuna
so
Za nadev je potrebno:
300 g kuvanog pasulja
2 jaja
2 dcl kisele pavlake
peršun
so
biber
2 kašike prezli
Za preliv je potrebno:
7 dcl guste kisele pavlake
Priprema:
- Testo: sastojke za testo sjedinite i umesite mekano testo, koje se ne lepi za podlogu. Testo podelite u tri jufke koje ćete premazati uljem, zatim ih ostavite pola sata da odstoje na pobrašnjenoj podlozi. Sve tri jufke tanko razvucite i premažite uljem. Odstranite zadebljane krajeve.
- Nadev: pasulj skuvajte pa ga izgnječite, a zatim mu dodajte sve navedene sastojke za nadev. Da bi smesa postala gušća dodajte prezle. Razvučeno testo namažite nadevom, pa ga (uz pomoć stolnjaka) uvijte kao palačinku. Isto uradite sa sve tri razvučene jufke. Uvijeno testo stavite u tepsiju i pecite oko 40 minuta na 180°C. Kada su štruklji pečeni, prelijte ih kiselom pavlakom, isecite na komade i služite sa zelenom ili nekom drugom kiselom salatom.
Po recepti Steve Karapandže.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom