Ako postanete nostalgični i poželite da napravite neko jelo koje vas podseća na detinjstvo, onda obavezno isprobajte štruklji od pasulja.
Odličan su prilog jelima od mesa, a mogu se služiti i kao samostalno jelo.
Za testo je potrebno:
500 g brašna
2 jaja
2 kašike ulja
1 kašika soka od limuna
so
Za nadev je potrebno:
300 g kuvanog pasulja
2 jaja
2 dcl kisele pavlake
peršun
so
biber
2 kašike prezli
Za preliv je potrebno:
7 dcl guste kisele pavlake
Priprema:
- Testo: sastojke za testo sjedinite i umesite mekano testo, koje se ne lepi za podlogu. Testo podelite u tri jufke koje ćete premazati uljem, zatim ih ostavite pola sata da odstoje na pobrašnjenoj podlozi. Sve tri jufke tanko razvucite i premažite uljem. Odstranite zadebljane krajeve.
- Nadev: pasulj skuvajte pa ga izgnječite, a zatim mu dodajte sve navedene sastojke za nadev. Da bi smesa postala gušća dodajte prezle. Razvučeno testo namažite nadevom, pa ga (uz pomoć stolnjaka) uvijte kao palačinku. Isto uradite sa sve tri razvučene jufke. Uvijeno testo stavite u tepsiju i pecite oko 40 minuta na 180°C. Kada su štruklji pečeni, prelijte ih kiselom pavlakom, isecite na komade i služite sa zelenom ili nekom drugom kiselom salatom.
Po recepti Steve Karapandže.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus