Kada vam dođu gosti možete napraviti ove ukusne štapiće za grickanje, a možete ih praviti i za slavu, rođendane ili za neki drugu prazničnu priliku.
Sastojci:
300 g sitnog sira
2 jajeta
250 g omekšalog margarina
1 kašičica soli
450 g brašna
Priprema:
Umutiti margarin sa sirom i solju, dodati jaje pa sve opet mikserom umutiti. Dodati 250 g brašna, otprilike pola mere, pa opet umutiti mikserom. Dalje, dodavati brašno dok se ne umesi testo koje nije lepljivo za ruke. Testo možete, a i ne morate, zavisi od obima posla da zavijete u najlon i ostavite u frižider. Testo mora biti dosta mekano, taman toliko da se ne lepi za ruke. Podeliti testo na dva dela, pa na papiru za pečenje uz pomoć malo brašna razvući pravougaonik širine skoro kao papir za pečenje, a dužine koje želite. Debljina testa treba da je nekih 3-5 mm. Sekačem za picu, koji ste umočili u brašno kako se ne bi lepio za testo, iseći vodoravno na dva dela, pa onda uzduž vući sekač, praveći štapiće. Prebaciti zajedno sa papirom u veliki pleh od rerne. Nagnete pleh, ukoso, papir povučete na pleh, nema potrebe da podižete. Preostalo jaje umutiti i malo posoliti, pa premazati štapiće i posuti nekim semenkama po želji. Staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200°C oko 20 minuta. Kada porumene su gotovi. Pecite na sredini rerne.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus