Ove ukusne hlebčiće možete jesti za večeru, poslužiti ih na nekom slavlju kao zanimljivo predjelo ili užinati uz neki film kod kuće.
Sastojci za testo:
175 g brašna
100 g margarina
1/4 šolje vode
malo soli
Sastojci za nadev:
2 glavice crnog luka
75 g dimljene slanine
1/8 l mleka
2 jajeta
so
paprika
50 g kačkavalja
kim
1 veza mladog luka
Priprema:
Od brašna, vode, omekšalog putera i soli umesite rastresito testo i ostavite da odstoji na hladnom mestu sat vremena. Zatim sitno iseckajte slaninu i crni luk, pa prvo stavite slaninu da se propži, a zatim joj dodajte crni luk. Kad luk dobije boju isključite vatru i sipajte mleko, jaja, sitno iseckanu papriku, kim, so i kačkavalj isečen na kockice sve vreme mešajući. Testo razvucite i modlicama ili čašom vadite hlepčiće. Izbodite ih viljuškom na više mesta. Stavite nadev preko, pa pospite mladim lukom i pecite na 200°C nekih 20 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus