Ove ukusne hlebčiće možete jesti za večeru, poslužiti ih na nekom slavlju kao zanimljivo predjelo ili užinati uz neki film kod kuće.
Sastojci za testo:
175 g brašna
100 g margarina
1/4 šolje vode
malo soli
Sastojci za nadev:
2 glavice crnog luka
75 g dimljene slanine
1/8 l mleka
2 jajeta
so
paprika
50 g kačkavalja
kim
1 veza mladog luka
Priprema:
Od brašna, vode, omekšalog putera i soli umesite rastresito testo i ostavite da odstoji na hladnom mestu sat vremena. Zatim sitno iseckajte slaninu i crni luk, pa prvo stavite slaninu da se propži, a zatim joj dodajte crni luk. Kad luk dobije boju isključite vatru i sipajte mleko, jaja, sitno iseckanu papriku, kim, so i kačkavalj isečen na kockice sve vreme mešajući. Testo razvucite i modlicama ili čašom vadite hlepčiće. Izbodite ih viljuškom na više mesta. Stavite nadev preko, pa pospite mladim lukom i pecite na 200°C nekih 20 minuta.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem