Ove ukusne hlebčiće možete jesti za večeru, poslužiti ih na nekom slavlju kao zanimljivo predjelo ili užinati uz neki film kod kuće.

Sastojci za testo:

175 g brašna

100 g margarina

1/4 šolje vode

malo soli

Sastojci za nadev: 

2 glavice crnog luka

75 g dimljene slanine

1/8 l mleka

2 jajeta

so

paprika

50 g kačkavalja

kim

1 veza mladog luka

Priprema:

Od brašna, vode, omekšalog putera i soli umesite rastresito testo i ostavite da odstoji na hladnom mestu sat vremena. Zatim sitno iseckajte slaninu i crni luk, pa prvo stavite slaninu da se propži, a zatim joj dodajte crni luk. Kad luk dobije boju isključite vatru i sipajte mleko, jaja, sitno iseckanu papriku, kim, so i kačkavalj isečen na kockice sve vreme mešajući. Testo razvucite i modlicama ili čašom vadite hlepčiće. Izbodite ih viljuškom na više mesta. Stavite nadev preko, pa pospite mladim lukom i pecite na 200°C nekih 20 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs