Poslužite uz jogurt i uživajte u obroku.

Potrebno je:

  • pakovanje kora / ja sam ovaj put koristila heljdine
  • 400g sitnog sira
  • 3 jaja
  • 4 pune kašike pavlake
  • 400-500ml mleka
  • 50ml vode sa 2-3 kašike ulja

Priprema:

1. Rernu uključite da se greje na 200 stepeni.

2. Pleh dobro nauljite, pa jednu koru stavite na dno. Poprskajte je mešavinom vode i ulja, pa stavite još jednu koru na koju ćete staviti sir. “Pobacajte” ga ravnomerno po celoj površini. Zatim ponovo kora, poprskajte mešavinom vode i ulja, još jedna kora, pa sir. I sve tako dokle imate materijala. Poslednjom korom “ušuškajte” celu gibanicu prstima uz ivice.

3. U činiji umutite jaja, dodajte im pavlaku, sjedinite, pa dodajte mleko. Ako vam sir nije slan ovde dodajte soli.

4. Gibanicu isecite nožem na komade po želji, pa ravnomerno prelijte mešavinom od jaja, pavlake i mleka. Možda će vam se učiniti da je to previše tečnosti, medjutim gibanica treba da “pliva” u tečnosti. Viljuškom razdvajajte komade da bi tečnost svuda dospela.

5. Pecite gibanicu na 170 stepeni sat vremena. Pratite redovno, pa po potrebi smanjite temperaturu.

6. Služite uz jogurt i uživajte!

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Adrys homemade instagram